Plaćanje u YUAN kineskoj valuti

ProCredit Bank BiH Vam želi predstaviti jedinstvenu ponudu za plaćanja prema Kini. Naime, od sada ste u mogućnosti plaćati u kineskoj valuti YUAN po jedinstvenoj cijeni od 10 EUR.

 


Kako bi Vam olakšala poslovanje, ProCredit Bank nudi Vam mogućnost da nesmetano, brzo i efikasno, u kineskoj nacionalnoj valuti, obavljate transakcije prema svojim dobavljačima u ovoj zemlji. Prednosti plaćanja u YUAN valuti preko ProCredit Bank BiH su mnogobrojne a u nastavku Vam predstavljamo samo neke od njih:

 

  • Izbjegnite rizik konverzije - Ukoliko npr. plaćate u USD valuti vrlo lako se može desiti da će dobavljač povisiti cijenu roba koje isporučuje strancima kako bi se osigurao od potencijalnih neizvijesnosti.

 

  • Ukoliko plaćate u stranoj valuti, transakcija će značajno sporije biti realizirana u odnosu na plaćanja u kineskoj nacionalnoj valuti gdje je za realizaciju transakcije potrebno ne više od jednog dana.

 

  • Budući da kineski izvoznici preferiraju plaćanja u kineskoj valuti, za plaćanja u nacionalnoj valuti vrlo često su spremni ponuditi rabat.

  •  Na koncu, sa smanjenim proceduralnim zahtjevima, plaćanje u kineskoj valuti je za klijenta značajno povoljnije od plaćanja u stranoj valuti

 

Jedini preduslov za ostvarenje naprijed navedenih pogodnosti jeste da od svojih dobavljača zatražite ispostavljanje fakture u kineskoj nacionalnoj valuti.

 

Za više detalja molimo da se obratite Vašem Savjetniku za poslovanje sa privredom ili pozovete Centar Za Podršku Klijentima Banke na 033/250-950.

 

Hvala Vam na ukazanom povjerenju.

 

Vaša ProCredit Bank,